• Видавництво: Критика
  • Сторінок: 255
  • Рік випуску: 2007
  • Оправа: Тверда
  • Мова видання: українська
  • ISBN: 966-8978-05-6

Шивельбуш Вольфганг

Смаки раю. Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів (Das Paradies, der Geschmak und die Vernunft)

Переклад: Юрко Прохасько

Книжка німецького історика Вольфганга Шивельбуша розповідає не просто історію прянощів, збудників та інших речовин, які люди ковтають або вдихають, щоб отримати приємні відчуття. Що важливіше, вона ставить питання: як ці речовини вплинули на хід історії? Як сталося, що в певні часи нові харчові предмети розкоші з'являлися в Європі? Чи була кава, чай і тютюн лишень випадковими наслідками колоніяльних відкриттів? А може, вони задовольняли потребу в нових засобах насолоди, раніше відсутніх?

Рецензії

Смаки раю: Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів

Шивельбуш В. Смаки раю. Соціяльна історія прянощів, збудників та дурманів

Кучер Т. Рецензія на книгу В. Шивельбуша "Смаки раю: Соціальна історія прянощів, збудників та дурманів"

Як починались насолоди